Mobirise

Sajtóközlemény

Robotvezérlésű rugalmas gyártócella kifejlesztése
2019 / 05 / 06.

Európai uniós támogatásból valósulhat meg a TECHNOCAR-MC-2003 Kft. „Számítógéppel integrált, robotvezérlésű rugalmas gyártócella kifejlesztése kis és közepes sorozatú gyártásszériák számára” című projektje. A cég 271,24 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” című, GINOP-2.1.2-8-1-4-16 kódszámú pályázati kiírása keretében.

A TECHNOCAR-MC-2003 Kft. nagyszabású kutatás-fejlesztési projektje a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg Bicskén.

A 271,24 millió forint európai uniós támogatás és a 250 millió forint visszatérítendő támogatás segítségével a projekt során kifejlesztésre kerülő intelligens gyártócella lehetővé teszi az integrációt egy tetszőleges külső termelési láncba, valamint a belső folyamatok valós idejű monitorozását biztosítja. A cella többek között hálózatba kapcsolt számítógépet, 3D optikai mérőműszert, robotot és a robot által kiszolgált CNC esztergát, valamint megmunkáló központot tartalmaz. A projekt során ezen eszközök és a gyártócella napi működéséhez szükséges alkatrészek beszerzése, illetve fejlesztése valósul meg.

A kutatás-fejlesztési projekt eredményeként létrejövő robot-vezérlésű gyártócellában előállítható termékek száma gyakorlatilag végtelen, minden olyan termék gyártásához használható, amelyek a gyártócella elemeit alkotó gépeken külön-külön is legyárthatóak.

Az intelligens gyártócella alapja egy okos-visszajelző rendszer, amely a folyamat jellemzőit valós időben képes monitorozni és a szükséges adatokat tárolni, valamint adatokat szolgáltatni az ügyfelek irányába. Minden munkadarab opcionálisan kap egy azonosítót, hogy később az adott alkatrész számos paramétere, akár az ügyfél által – távoli hozzáféréssel is – nyomon követhető legyen.

Közlemény

2021.09.15

A "TECHNOCAR-MC-2003" Gépipari Korlátolt Felelősségű Társaság a
Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjában benyújtott GINOP-1.2.8-20-2020-00119 számú
„Üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések a „TECHNOCAR-MC-2003” Kft.-nél"
pályázathoz az alábbi támogatást kapta:

- A szerződött támogatás összege: 102 millió forint
- A támogatás mértéke: 70%
- A projekt befejezési dátuma: 2021.06.10
- A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt keretében beszerzésre került 1 db horizontális és 1 db 3 tengelyes megmunkálóközpont. Az új gépekkel nőtt a kapacitás és rövidültek a gyártási idők, javult a vállalkozás technológiai felkészültsége, erőforrás-hatékonysága.

Website was started with Mobirise